2018-03-29 12:44:39• hírek • Oszkó Viktória

Húsvéti képeslapokkal segítették a gyerekek beteg társaikat

Az elmúlt évek szokásaihoz hasonlóan idén is versenyt indított a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete, hogy megtalálja a legötletesebb, legvidámabb képeslapot, amit saját kezűleg készítettek a gyerekek.

A siker idén sem maradt el: több mint 300 darab képeslap érkezett be az RMDSZ székházba. Ez a szám duplája a tavalyinak. Még postán is küldtek be alkotásokat. A gyerekek alkotókedve mellett az is hozzájárulhatott a verseny népszerűségéhez, hogy idén jót is cselekedhettek a kis művészek.


A húsvéti képeslapokat ugyanis március 14-től a Szatmárnémeti Északi Színház előcsarnokában, a Harag György Társulat előadásai előtt meg is lehetett vásárolni. A befolyt összegből a szervezők az Erdélyi Langdon Down Transilvania Egyesületet támogatják. A gyerekek szívvel-lélekkel készítették a színpompás rajzokat, hiszen a tét nagy volt: minél jobban támogatni és segíteni fogyatékkal élő, nehézségekkel küzdő társaikat.


Több mint 20 iskola, köztük az Aurel Popp Művészeti Líceum, az Óvári Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai vállaltak aktív szerepet a kezdeményezésben.



A sok szorgos kéznek, a határtalan fantáziának és önzetlen segítségnyújtásnak köszönhetően 3.000 lejt sikerült összegyűjteni. Méhes Gyöngyi, a Langdon Down Egyesület vezetője elárulta, hogy a támogatást a gyermekek kirándultatására fogják fordítani.


És most jöjjenek a díjazottak, külön fiú és lány kategóriában. A hölgyek képviseletében I. helyezést ért el Bodnár Dorottya (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), a II-nak járó díjat Győri Noémi (Aurel Popp Művészeti Líceum) és Silaghi Sara Blondine (Tasnádi Általános Iskola), a III. helyezést pedig Nagy Karola (Ion Creangă Általános Iskola) és Mureşan Krisztina (Mircea Eliade Általános Iskola) zsebelték be.


A fiúk kategóriájában Igli Iván (Kisbábonyi Óvoda) készítette a legszebb képeslapot, II. lett Nagy Tamás Zsolt (Bălcescu–Petőfi Általános Iskola) és Rişcău Roland (lázári Petőfi Sándor Szaklíceum), a III. díjazott pedig Szabó Márk (Avram Iancu Általános Iskola) lett. 


Az ünnepélyes díjátadó után - a tehetséges kis művészek ajándékcsomagot kaptak - a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Békéssy Erzsébet átadott egy nyírfacsemetét, amit előbb elültettek a Langdon Down Egyesület székhelyének kertjében, majd közösen tojásfává díszítettek. A színes tojásokat részben a 15-ös Számú Óvoda ovisai, részben a Borókagyökér Egyesület húsvétváróján résztvevő gyerekek készítettek.


Poszet Kinga, a Nőszervezet elnöke határtalanul boldog volt, hogy ennyi rajz érkezett be és a kiárusításukból befolyt összeggel ilyen sokat tudnak segíteni azoknak, akiknek tényleg szükségük van a szeretet és támogatás minden formájára. Elmondta, ezek a gyerekek egész életükben segítségre szorulnak, és minden tisztelet  és segítség megilleti nem csak őket, hanem azokat is, akik ezeket a beteg gyermekeket nevelik. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: